zeytinyağının cilde faydaları

zeytinyağının cilde faydaları

Zeytinyağının cilde faydaları nelerdir?

Akdeniz insanı yüzyıllardır zeytinyağının beden, cilt ve saç güzelliğine olan katkısından haberdardır. Aslında zeytinyağı ilk olarak bedenin dış bakımı için kullanılmıştır, içi için değil. Zeytinyağı, eski Mısır, Yunan ve Roma'da içine çeşitli bitki özü ve esanslar karıştırılarak ilaç olduğu kadar bir çeşit kozmetik görevi de görmüştür.


Araştırmacılar hala filtresiz zeytinyağının güzellik bakımındaki sonsuz yararlarını araştırmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Mycenae arkeolojik bölgesindeki kazılarda arkeologlar zeytinyağı ve adaçayı, su teresi, gül gibi birçok aromatik bitkinin karışımından elde edilen birçok farklı merhemin tariflerini buldular. Eski Hindistan holistik tekniği olan Ayurveda dahi, yüzyıllar önce soğuk sıkım zeytinyağı ve su karışımının cilde maksimum güzellik ve parlaklık getireceğini söylemiş.

Kuşaklar boyunca ailemizin zamanla da daha da değerlenmiş ilaç, iksir ve güzellik maskesi formülleri nesilden nesile geçmiştir. Binler yıl boyunca Tekirdağ kadınları soğuk sıkım zeytinyağını günlük güzellik bakımları için kullanmışlardır. Saçlarından ayak topuklarına kadar zeytinyağı birçok farklı güzellik reçetesinin temeli olmuştur hep. Rönesans devri yazarlarından isabella cortese secreti kitabında zeytinyağının doğal güzellik sırlarını verir. Benim ailem de her zaman ışıltılı cilt ve parlak saçlara sahip olmakla övünmüştür ve sanırım bunu neye borçlu olduğumuzu söylememe gerek yok: tabii ki zeytinyağı! Bu bölümde ailemizde birinden bazı güzellik sırlarını paylaşacağım sizlerle. Bir zamanlar babamın söylediği gibi: " eski olan her şeyi yeniden geri geliyor".

Ben bazen zeytinyağına güzellik yağı da derim. Pek çok yararını yanı sıra cilde ve saça da inanılmaz güzellik katar zeytinyağı. Delil mi istiyorsunuz? Dünyaca ünlü üç güzel kadın biliyorum güzellikleri için zeytinyağı kullanan ve bunu paylaşmaya hazır olan. Serenay sarıkaya'yı tanıyorsanız ve ne kadar alındığı uzun saçlara sahip olduğunu da biliyorsunuzdur. Kendisi bunu tamamen zeytinyağı atfediyor. Bir de her zaman harika görünen Tuğba Büyüküstün var tabii ki. Duyduğuma göre günde 2 çorba kaşığı zeytinyağı içermiş. O da kuaförünün tavsiyesine oyarak zeytinyağı özünden yapılmış şampuan ve saç kremleri kullanıyormuş yalnızca. Eminim ki herkes bu iki bayanın elde ettiği sonuçları mükemmelliği konusunda hemfikirdir.


Saç konusunda konuşurken, elektrikli kesim aletleri gelmeden önce şarköy'de berberler usturaların bıçaklarını korumak ve en iyi performansı alabilmek için usturalarına zeytinyağı damlatırlardı. Ee biraz müşterilerin saçına damlasa da zararı yok tabii. Erkekler berberden bıçkın gibi saçlarını çıkarlardı.

Ne zaman özendirici bir biçimde paketlenmiş alımlı, içine zeytinyağı bulunan güzellik ürünleri görsem aklıma babamın kuzeni Necla halam gelir. Necla halamın hayatta iki büyük tutkusu vardı: ailesi ve güzellik rejimi. O güzel cildine bakım için zeytinyağı ve tuz ile eksfoliye ederdi. Uzun siyah saçları içinde saçların nemlendirecek Krem yerine zeytinyağı kullanırdı.

Ben ve kız kardeşlerim küçükken babamın bunu ispatlayan ihtiyar kuzeninin böylesine parlak cilt ve saçlara sahip olmasına şaşırırdık doğrusu. Ve aynı zamanda itiraf etmeliyim ki zaman zaman onun o kendine bir tanrıca misali uyguladığı kutsal güzellik ayinlerindeki tavırlarını da biraz garip ve komik bulurduk. 88 yaşında öldüğünde hala çok güzel saçlara ve cilde sahipti. Onun onuruna kendisini öğrendiğim güzellik sırlarını da koydum buraya.

Günümüzün güzellik bilincine sahip yetişkinleri en son geliştirilen güzellik bakımları için güzellik kaplıcalarına gidiyorlar. Öyle ki bu kaplıcaları sonsuz güzellik ve gençlik kaynağı olarak görülüyor neredeyse. Dünyanın dört bir yanında birçok insan bir sürü para harcıyor bu son çılgınlığa katılmak için. Boşuna değil bu güzellik kaplıcalarının çoğu zeytinyağının eksiklik güzellik reçetelerini ekliyorlar.

Geçen yıl Şarköy zeytinyağı festivali'ne katıldığında bazı kaplıca otellerin festivali özel servis paketleri pazarladıklarını fark ettim. Bir tanesi 1 saatlik bitkisel ılık zeytinyağı banyosu sunuyordu. Zeytinyağını mandalin, portakal, tarçın ve bergamot kullanarak kokulandırıyorlardı. Bazıları zeytinyağı ile pedikürten söz ediyordu müşterilerine.

Doğal lipitlerin (nem tutan yağımsı maddeler) arasında insan yapısındaki sebuma (biyoloji ile arası iyi olmayanlar için sebum: bedenimizde bulunan ve doğal nem sağlayan maddedir) kimyasal olarak en yakın olan doğal kaynak zeytinyağıdır. Bu kimyasal benzerlik zeytinyağının insan vücudunda kolayca çalışmasına neden olur. Zeytinyağının kullanımı tamamen güvenli olup çift tarafından kolayca emilir ve hücreleri besleme kapasitesi yüksektir. Zeytinyağı ve sudan yapılan basit bir krem mükemmel sonuçlar getirecektir. Su nemlendirirken zeytinyağı da nemi hapseder.

Giderek artan sayıda masör ve güzellik uzmanı zeytinyağını kendi yaptıkları krem ve merhemlere temel malzeme olarak kullanmaktadır. Pahalı otel ve kaplıcalarda sunulan zeytinyağı terapileri ile beraber zeytinyağının yararlarını anlatan dökümanlar bulmak mümkün.

Birazdan okuyacağınız güzellik ve bakım önerilerinin hiçbiri bilimsel olarak kanıtlanmış değil, ama hepsi ailemizde nesilden nesile aktarılmış ve uygulanmış püf noktaları. Tersini okumadıkça Bu uygulamalar için erken toplam bize eğitimden elde edilen sızma zeytinyağı kullanın, rengi ne kadar yeşil ise o kadar iyidir. Soğuk sıkım zeytinyağı saf ve doğaldır; daha koyu yeşil renkte olan yağdı antioksidan oranı daha fazla olduğu gibi daha az yağlı bir özelliğe sahiptir.

Zeytinyağının güzellik sırrının zirvesini keşfedin

Top modellerdeki cilde mi sahip olmak istiyorsunuz? Moda dünyasındaki birçok manken, profesyonel ciltlerini mükemmelliğini her sabah içtikleri bir kaşık sızma zeytinyağına bağlıyorlar. Bu tavsiyeyi iki şekilde uygulayabilirsiniz: ya her sabah zeytinyağına direk için ya da bir kaşık zeytinyağını yarım bardak ılık su ve bir kaşık elma sirkesi ile karıştırın ve için nokta ben zeytinyağının tadını çok sevdiğim için direkt almayı tercih ediyorum. Sevdiğiniz zeytinyağı tadını bulmanız biraz zaman alabilir. Çünkü zeytinyağının tadı tıp şarap gibi üründen ürüne değişir. İlerleyen yazılarımda partiler ve özel günler bölümünde sizlere zeytinyağı lezzet günleri düzenlemenin ipuçlarını da anlatacağım ve emin olun dostlarınız buna bayılacak.

Şimdi reçetemize geri dönelim. Bazı kişilere elma sirkesi ve zeytinyağı karışımını tercih ediyorlar. Sirke vücudu toksinlerden doğal olarak temizlerken zeytinyağı da vücudun içini yağlayıp yenilen. Yalnız bu sirke ve yağ karışımını bir dikişli içmeye çalışın, çünkü korkunç bir tadı var !

En büyük güzellik sırrı

  • Uyanınca her sabah bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı için. Ya da,
  • Yarım bardak ılık su, bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı elma sirkesinin karıştırın.
  • Bir kere de için!

Kuru ciltleri canlandırın

Sızma zeytinyağı hem yüz hem de vücut için mükemmel bir nemlendiricidir. Bu doğal nemlendiricilerin en büyük avantajı da hazır krem ve kozmetiklerde bulunması muhtemel zararlı kimyasallardan hiçbirini içermemeleridir.

Ben zeytinyağını üzüm ve vücudum için direkt şişesinden saf haliyle kullanıyorum. Kuzenim öykü ise mutfağındaki diğer malzemelerden de yararlanırdı kendi nemlendirici kremini yaparken. En sevdiği kremin içine maydanoz (doğal antibiyotik olduğunu söylerdi hep), su (maydanozun yararlarını açığa çıkarmak için) ve zeytinyağı (nemi hapsetmek için) katardı.

Öykü'nün zeytinyağlı cilt nemlendirici krem formülü

  • Bir çay kaşığı taze maydanozlu 1 çay kaşığı sıcak su ile karıştırın.
  • Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • İyice karıştırın.
  • Yüzünüzü ılık su ile yumuşatın.
  • Karışımımızı yüzünüze yukarı doğru daireler çizerek uygulayın.
  • 5 dakika süresince yüzünüzde tutun.
  • Yumuşak bir bezle silin.
  • Maydanoz lekelerinin çıktığından emin olun.

Geceleri karışımı daha yoğun uygulayabilirsiniz ve iyice emilmesi için sabaha kadar bırakabilirsiniz. Ancak o zaman maydanozu içine katmamayı düşünebilirsiniz. Ben zeytinyağını makyajdan önce nemlendirici olarak kullanmıyorum; çünkü makyajın akmasına neden oluyor. Eğer makyajdan önce kullanmak isterseniz yüzünüzden fazla yağı çıkarmış olduğunuza emin olun ve iyice silin.

Zeytinyağı ile ciltteki kırışıklıkları yok edin, zeytinyağı ile alın kırışıklığını giderin

Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir. Cildi mükemmel bir biçimde sararak nemi hapseder, böylece cildin kurumasını önler. Ek olarak antioksidan bakımından zengindir. Zeytinyağının epidermal kerotinoktise (cildin yüzeyini oluşturan dokuya verilen ad) nüfuz etme yeteneği vardır ve bu sayede kolajen ve elastin sentezini oluşturarak cilde daha sağlıklı ve diri i bir görünüm kazandırır. Piyasada satılan zeytinyağı kremleri var ama isterseniz kendi nemlendiricinizi kendiniz yapabilirsiniz.

Cilt için kırışık önleyici zeytinyağlı gece kremi tarifi

  • Bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile birkaç damla limon suyunu karıştırın.
  • Karışımı yüzünüze sürün (gözaltı ve kapaklarını dışarıda bırakarak).
  • Gözaltı ve kapaklarını sadece sızma zeytinyağı sürün.
  • Gece boyunca tutun.

Zeytinyağlı tuz ile cilt temizleme (exfoliate etmek)

Hiç cildinizin kuruyup döküldüğü oluyor mu? Bu oldukça üzücü bir durumdur. Ama her zaman olduğu gibi zeytinyağı yine yardımınıza koşuyor. Tüm yıl boyunca canlı ve taze görünecek bir cilde sahip olmak bu doğal exfuliye ile artık çok kolay. Zeytinyağı ile vücudunuzu ovarsanız cildinizin bebek gibi yumuşak ve pürüzsüz olacağını göreceksiniz. Bunun kuzeni ve öykü hep yapardı ve hayatı boyunca harika bir cilde sahipti.

Zeytinyağlı tuz cilt parlaklığı 

  • Yarım bardak sızma zeytinyağını Bir çorba kaşığı iri taneli deniz tuzu ile karıştırın.
  • Birkaç damla lavanta veya sardunya yağı ekleyin.
  • Vücudunuza masaj yapın.
  • Duş alarak temizlenin.

Bu karışımı kullanmadan önce hemen yapabilir ve kalanını plastik veya cam bir kapta daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Ben kendime ya da başkasına masaj yapmadan önce hemen yapmayı tercih ediyorum. Başkasına masaj mı dedim! Bunu başka bir bölümde ayrıntılı olarak anlatacağım merak etmeyin.

zeytinyağı yüze kaç günde bir sürülür?

Zeytinyağını yüzünüze her gün sürebilirsiniz, zararlı yoktur. 

Zeytinyağı yüzde kaç dakika bekletilir?

15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra soğuk su ile durulayın.

Zeytinyağı hakkında bilgiler için bağlantıya gidin.